En målrettet opsparingsplan giver flere penge til pensionen

Willis Towers Watson tilbyder økonomisk rådgivning til privatpersoner, der gerne vil have en ’second opinion’ på deres opsparingsplan for at kunne gå en tryg pensionisttilværelse i møde.

Hvordan ved jeg, om jeg kommer til at have penge nok til at leve det gode liv som pensionist? Skal jeg afdrage på mit realkreditlån i stedet for at spare op? Kan jeg med fordel spare op i min egen virksomhed?

Spørgsmålene er mange, når man har en kompleks økonomi og gerne vil optimere sin opsparing. Willis Towers Watson har skabt et privatøkonomisk rådgivningstilbud, der giver overblik over mulighederne og råd og vejledning til, hvordan man bør placere sine penge for at opnå den bedste forrentning.

»Det kan være svært for de fleste at danne sig et nøjagtigt billede af deres økonomi – især hvis man har mange forskellige opsparingskilder. Derfor er det også kun de færreste, der er i stand til at træffe de rette valg, når de skal vælge mellem de mange muligheder, der er for at placere sine penge,« siger seniorrådgiver Hans Henrik Bloksgaard fra Willis Towers Watson.

Han er leder af afdelingen for Private Pension Planning, der er Willis Towers Watsons tilbud til privatpersoner, der ønsker at optimere deres opsparing.

»Vi har udviklet nogle værktøjer, der gør os i stand til at analysere den samlede økonomi og at skabe et komplet overblik over, hvordan pengene er placeret i dag. På det grundlag tager vi en dialog om, hvad kunden har af ønsker for fremtiden, og giver vores anbefalinger til, hvordan han eller hun bør placere sine penge for at nå sine mål,« siger Hans Henrik Bloksgaard.

Hold øje med omkostningerne

Willis Towers Watsons analyse skaber overblik over både afkast, risiko og skatteregler for det enkelte aktiv, men også indblik i det helt centrale spørgsmål: Hvad koster det?

»Stort set alle vores kunder har tidligere betalt alt for høje administrative omkostninger for at få placeret og forvaltet deres formue, og det går hårdt ud over den samlede forrentning. En halv procent lyder måske ikke af meget, men når det drejer sig om de årlige omkostninger på din opsparing, så løber det op i virkelig store beløb. Derfor har vi specialiseret os i at finde investeringsløsninger, der passer til kundens risikoprofil og samtidig har meget lave omkostninger,« siger Hans Henrik Bloksgaard.

Meropsparing efter 15 år ved sparede investeringsomkostninger på 0,5 procent
Depot 1 mio. kr.: 91.901 kr.0%
Depot 2 mio. kr.: 183.802 kr.0%
Depot 3 mio. kr.: 275.703 kr.0%
Depot 4 mio. kr.: 367.604 kr.0%
Depot 5 mio. kr.: 459.506 kr.0%

Willis Towers Watson er uafhængig af banker og investeringsforeninger og kan derfor tilbyde en uvildig rådgivning, der alene har kundens interesser for øje. Private Pension Planning er et tilbud til alle, men er særlig relevant for mennesker med en kompleks økonomi.

»Stort set alle mennesker ville have glæde af en gennemgang af deres opsparingsplan – og af rådgivning af en person, der ikke har en personlig interesse i at sælge et bestemt produkt – men det er klart, at vi kan gøre mest for dem, der har mange opsparingskilder og aktiver med meget forskellige skatteregler. Det gælder ikke mindst mennesker med egen praksis – advokater, tandlæger og andre liberale erhverv – hvor man har mulighed for at spare op i sin egen virksomhed,« siger Hans Henrik Bloksgaard.

Rådgivningen koster 14.500 kroner, men hvis man er ansat i en virksomhed, der er kunde i Willis Towers Watson, er prisen lavere. Hvis man er usikker på, om man vil have glæde af rådgivningen, kan man i første omgang få en gratis vurdering af, om der er muligheder for at optimere ens opsparingsplan.